Nejnovější recenze ze sekce Grafika a design
- Je rychlejší než sedmička.
- Asi neumí dělat koláž z více fotek jak asi osmi. Chtěla jsem dělat třídní tablo a nepřišla jsem jak na to (28 lidí).
Už jsme měli Photoshop Elemennts 6, 7 a teď máme 10. Jsme naň zvyklí.
Na běžnou úpravu fotek je nadstandartní.
Doporučuji.
Pokládám ho za nejlepší - bohatost vybavení, perfektní zpracování, přehledné a logicky spolupracující funkce.
- Velké možnosti při úpravě fotografií
- České přehledné prostředí
- Hodně dostupných návodů na internetu a v knihách
Vyzkoušel jsem pár oprav fotografií a zatím jsem s produktem velmi spokojený. Jen budu muset hodně studovat, protože těch možností je prostě hodně.
- Bezproblémový a rychlý převod.
- Celkem nic.
K dokonalosti chybí snad jen čeština.Jinak jsem max.spokojen.
- Ulahcuje pracu
- neni
Radost pracovat
- muzu hybat vrstvami, ale nemusim na to kupovat Photoshop za 20tis, to je presne co jsem potreboval.
- Tvorba šablony bez znalosti "programování"
Hodně jednoduché vytváření šablon pro Joomla.
- funkčnost
Levná a funkční verze fotošopu
- Přehlednost
- Kompletnost
- Intuitivnost
- Pro dosavadní uživatele příjemný další krok stejným směrem
- Občasné padání programu
- Absence české jazykové verze
Občasné padání programu zřejmě vlivem kolize požadavků systému na paměť. Stav se stále zlepšuje (verze od verze - mám již 4tou). Je to protivné, ale ostatní výhody práce převažují.Doufám, že se autoři dají cestou odkládací paměti vytvořené na paměťových médiích.
Produkt je vydáván ve třech zásadních variantách:
1. Shromažďování a prohlížení fotografií včetně tisku, tvorby alb a pod.
2. Editor fotografií
3. Varianta PRO všechno dohromady a ještě víc tedy:
správa fotografií
plnohodnotná úprava fotografií včetně RAW
následná práce s fotografiemi pro různé účely (umělecké, prezentační a pod).
Verze 5 proti verzi 3 prakticky nezměnila interface, což ocení uživatelé, kteří si již vytvořili pracovní standardy. Došlo k zásadnímu vylepšení nástrojů pro práci s obrazem včetně úpravy chromatických vad, interaktivní úpravy vignetace a pod. Režim DEVELOP, ve kterém lze pracovat s formátem RAW je velmi pružný a lze v něm upravovat snímky jako celek. Co se nezměnilo a je to trochu chudší je klonování. Tam bych uvítal další varianty použití nástroje. Výrobce doplňuje filtry pro jednotlivé výrobce tak, že prakticky souběžně s uvedením na náš trh již nabízí update pro práci s RAW,
Porovnávám s produkty
Adobe Photoshop Elements 10
Adobe Lightrom 3
Zoner 13
Se všemi jsem nějakou dobu pracoval. Lightroom je sofistikovanější, ale práce s ACDSee je mně příjemnější. S tímto produktem pracuji již více než 10. let.
Z hlediska obchodního uplatnění postrádám českou verzi. Několik přátelům, kteří si nerozuměli s technickou angličtinou jsem proto musel doporučit Zoner, i když jeho přístup k nástrojům je někdy záhadný.
Z mého hlediska byla koupě upgrade nezbytná. Pracuji s ní více než měsíc (předtím jsem používal TRIAL a potom jenom doplnil licenční číslo).
- Obrovzké možnosti úprav forografí
- bez připomínek
Toužil jsem po něm již delší dobu,
dokud jsem byl zaměstnán, měl jsem možnost pracovat se staršími verzemi produktu a byl jsem velmi spokojen.
Vyborny prehliadač obrázkov, možnosť spravovania obrázkov je super a možnosť pridavať obrázky z externých zdrojov ako napr. Scanner
- Je to super program. Protože je to profesionální verze, tak čeština v něm je velmi důležitá. Překlad je dokonalý.
- Není co vytknout.
Prozatím jsem lepší program, vhodný i pro amatéry,nepoznal. Zkoušel jsem Corel Draw,ale ten se zdaleka nemůže možnostmi srovnávat s Adobe Illustratorem. Největší přednosti tohoto programu je možnost si stáhnout velké množství různých
doplňků jako jsou symboly, stopy, štětce, ozdobné rámečky,
ornamenty atd. S tímto programem může i průměrný uživatel
dosáhnout pěkné výsledky. Pro snadnější pochopení je vhodné
zakoupit si knihy o tomto programu.
- Dostupná cena
- Za jednu cenu úpravy rastrových i vektorových obrázků
- Použití při tvorbě webů i kancelářských dokumentů
- Ideální při studiu od základní až po vysokou školu
- Použití knihoven z minulých verzí
- Využití na mobilních a malých netboocích
- Nižší hardwarové nároky
- Stačí základní znalosti ovládání počítače
- Často padá
- Většinou nelze bez pádu dodělat žádný projekt
- Nejistý a nespolehlivý výsledek
- Každou operaci musím ručně uložit
- Řada funkcí má nedostatečný editační rozsah v nastavení
- Není funkční na nových OS Android, zařízeních Apple iPad
Snad nová verze X6 padání udstraní
- Jsem velice spokojený včetně komunikace se zaměstnanci
Spokojenost
- Pravidelnost aktualizace a poskytování návodů k jejich užívání.
Má návaznost a nabízí aktualizaci.
Pro moje potřeby dostačující.
- mnoho užitečných funkcí
- výukové lekce v angličtině
jsem nový uživatel - zatím se mi líbí
- Kvalitní sw pro začínající i pokročilé grafiky, i amatéry. Nástroje jsou přehledné, komplexní, i začátečník si díky češtině rychle poradí
- někdy trochu hledám (změny proti starým verzím), ale je to o zvyku. Na lepší si člověk zvykne rychle!!!
S corelem jsem se seznámila letmo již dříve - cca 15 let nazpět. Už tehdy jsem byla fascinovaná, co tento prográmek dokáže. Zpočátku jsem ho přirovnávala k drátěnému programu, čím více jsem s ním pracovala, tím víc mi vyhovoval. Nyní si bez něj nedovedu představit práci na počítači. Jde o velmi kvalitní program za přijatelnou cenu, rychlý, přesnost, kvalita a přehlednost zpracování mi vyhovuje víc, než u jiných grafických programů (pracuji i v Zoneru, který je orientován na fotografie), a občas v Adobe, které pro mě není tak pohotové. Líbí se mi, že se hodí pro každou příležitost. I když primárně není určen pro fotografie, přesto s nimi dokáže dobře pracovat. Já osobně si fotky připravím v Zoneru a potom je v Corelu dále přizpůsobím konečnému dokumentu - např. vizitky, letáčky, brožurky, návrhy web stránek apod. Bez Corelu si svou práci nedovedu představit. Tento program vřele doporučuji každému, kdo má zájem o grafickou tvorbu na počítači.
Zpracování obrázků nemá konkurenci ve srovnání s podobnými programy.
OK